06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Kek

Malzemeler;
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3- 3,5 bardak un,
5-6 adet kırmızı erik,
Sos için;
Dr Oetker meyvalı sos
Yapılışı;
Yumurtaları şeker ile çırpın
Sıvı malzemeleri ekleyip,karıştırmaya devam edin
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı haldeki karışıma ekleyin
Yumurtanın büyüklüğü, bardağın ebatları un miktarını arttırmanıza sebep olabilir
Kek hamurumuzun kıvamı çok koyu değil, akışkan olacak
Erikleri yıkayıp, kurulayın
Çekirdeklerini çıkararak doğrayın
Hazırladığınız kek hamurunun içine erikleri ekleyerek karıştırın
Kek kalıbınızı yada tepsinizi margarin ile yağlayın, ve daha kolay çıkması için un serpin
Kek hamurunu kalıba dökün
Önceden ısıttığınız düşük ısıda ki fırında,kapağını açmadan pişirin
Benim fırınım doğalgazlı, o yüzden çok uzun sürede yaklaşık 1 saatte pişti
Elektirikli fırında bu süre daha kısa olacaktır
Kek piştikten sonra kalıpla pişirdiyseniz, kalıbın içinde biraz dinlendirin
Daha sonra üzerinde ki tarife göre pişirip, soğuttuğunuz meyvalı sos ile birlikte servis yapın
"Afiyet Olsun"
|
|
|