Yalnız Mesajı Göster

Makaron Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makaron Kurabiye



Makaron Kurabiye Tarifi - Makaron Kurabiyenin Yapılışı - Kurabiye Tarifi

Malzemeler:


2 adet oda ısısında yumurta akı

1/4 su bardağı tozşeker

1 tutam tuz

1 su bardağı pudra şekeri

1/2 su bardağı badem unu (çok ince çekilmiş badem, tercihen kahve öğütücüsü veya robottan pudra şekeri ile birlikte tekrar çekilmiş)

büyük krema sıkma torbası ve düz uç

kreması için:


50gr kıyılmış bitter çikolata

1/4 su bardağından biraz az çiğ krema (süt kreması, heavy cream)

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1 Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın

2 Köpükler oluşmaya başlayınca tozşekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak, sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin

3 Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın

4 Krema sıkma torbasına karışımı aktarın Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın

5 Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın

6 1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin

7 Önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 10-12 dakika pişirin

8 Çıkarıp soğutun Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz

9 Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır

Kreması için:


1 Kremayı ufak bir tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin

2 tereyağınıda ekleyip karıştırarak eritin

3 Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla