Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kayısılı Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kayısılı Pasta



16 dilim için;

HAMUR MALZEMESİ


120 g ekşi olmayan süzme yoğurt,

1 küçük boy yumurta,

60 g şeker,

1 tutam tuz,

1 paket vanilya,

4 yemek kaşığı sıvı yağ,

4 yemek kaşığı süt,

220 g un,

3 çeyrek paket kabartma tozu


MALZEME

1 kilo kayısı,

80 g dövülmüş badem,

3 yumurta akı,

birkaç damla limon suyu,

30 g şeker,

1 yemek kaşığı kayısı marmeladı


HAMUR YAPIMI

1 Süzme yoğurdu bir süzgeçte süzülmeye bırakın Yoğurdu yumurta, şeker, tuz, yağ ve süt ile karıştırın

2 Unun yarısına kabartma tozu katın ve yoğurda karıştırın Kalan un ile hamur yoğurun


PASTANIN YAPIMI

1 Kayısıları yıkayarak kesin, çekirdeklerini çıkartın

2 Hamuru kağıtlı bir tepsinin üstünde açın

3 Hamurun üstüne 20 g dövülmüş badem serpiştirin Kayısıları, yuvarlak kısımları üstte olmak üzere, sık olarak hamurun üstüne dizin

4 Pastayı 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin

5 Yumurta aklarını iyice köpürtün, limon suyu ve şekeri yavaş yavaş ilave edin Bademleri karıştırın Bu karışımı yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun

6 Pişme süresi 20 dakikayı bulunca pastayı fırından çıkartın ve pastanın üstüne kafes halinde köpük sıkın Pastayı tekrar fırına koyun, üstündeki köpükler hafif kızarmalı

7 Marmeladı devamlı karıştırarak ısıtın ve kayısıların üstüne sürün




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla