Konu
:
Bademli Yumuşak Kek
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Yumuşak Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Yumuşak Kek
Malzemeler:
1 paket margarin
2 su bardağı ince çekilmiş badem
1 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çay bardağı un
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Süslemek İçin;
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı ince dövülmüş badem
birkaç nane yaprağı
Tarifi:
Fırını 170 dereceye ayarlayın
1 paket margarini eritin 24*16 lık dikdörtgen fırın kabını yağlayıp un serpin
Yumurta sarılarını aklarından ayırın
Sarıları toz şekerle köpürene kadar çırpın
Aklarını da kar olana kadar çırpın
Yumurta sarılarını eritilmiş margarin, un, limon kabuğu rendesi, çekilmiş badem ve kabartma tozunu ilave edip çırpın
Yumurta aklarını ekleyin ve birbirlerine iyice yedirinceye kadar çırpmaya devam edin
Yağlanmış kalıba dökün, fırına verin
Yaklaşık 40 dakika pişirin
Süre sonunda fırını kapatıp keki çıkarın
Küçük kareler halinde kesin ve tekrara fırına verip soğumaya bırakın
Keklerin üzerine pudra şekeri ve badem serpip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul