Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Makaron

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Makaron



Makaron hamuru için malzemeler;


3 yumurta akı

1 su bardağı pudra şeker

120 g ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı içi

Bir çimdik tuz

5 yemek kaşığı seker

Fıstıklı Krema için:


30 gr ayiklanmıs tuzsuz antep fıstığı

1 bardaktan bir parmak eksik pudra sekeri

4 yemek kaşığı yumuşak tereyağ

Vanilya

Hazırlanışı;


Fıstık ve pudra şekeri mutfak robotunda çekilir (Ben toz fıstık kullandığım için kısa süreli çektim)


Yumurta akları ve pudra şeker mikserle önce orta devirde tepecikler oluşmaya başlayınca da hızlı devirde çırparken 5 yemek kaşığı şekeri de yavaş yavaş eklenir


İki dakika çırptıktan sonra parlak ve pürüzsüz görüntülü bir köpük elde edilir


Robottaki karışımın yarısı köpüğe ilave edilir bir kaşıkla karıştırıp diğer yarısıda eklenir Karışım tek bir renk oluncaya kadar karıştırılır


Hamur sıkma tüpüne kaşık yardımıyla doldurulur Pişirme kağıdı serilmiş tepsilere 3 cm aralıklarla sıkılır


Makaronların yayılması ve hava kabarcıklarının ortadan kalkması için tepsiler mutfak tezgahına orta kuvvetle bir kaç sefer vurulur


Makaronların kurutulması için bir saat bu tarif için yeterli Kuru parmağınıza yapışmayacak kıvama gelince fırın 175 derecede ısıtılır Tek tepsi olarak 10 -12 dakika pişirilir


Makaronlar tepsiden soğuduktan sonra çıkarılır


Krema için fıstık ve pudra şekeri robottan geçirilir Bu karışım ve vanilya oda sıcaklığındaki tereyağıyla çatalla karıştırarak birleştirilir


Aralarına krema sürülerek iki makaron birleştirilir Bir gece buzdolabında bekletilirse tadı daha güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla