Konu
:
Fıstıklı Makaron
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Makaron
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Makaron
Makaron hamuru için malzemeler;
3 yumurta akı
1 su bardağı pudra şeker
120 g ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı içi
Bir çimdik tuz
5 yemek kaşığı seker
Fıstıklı Krema için:
30 gr ayiklanmıs tuzsuz antep fıstığı
1 bardaktan bir parmak eksik pudra sekeri
4 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
Vanilya
Hazırlanışı;
Fıstık ve pudra şekeri mutfak robotunda çekilir
(Ben toz fıstık kullandığım için kısa süreli çektim)
Yumurta akları ve pudra şeker mikserle önce orta devirde tepecikler oluşmaya başlayınca da hızlı devirde çırparken 5 yemek kaşığı şekeri de yavaş yavaş eklenir
İki dakika çırptıktan sonra parlak ve pürüzsüz görüntülü bir köpük elde edilir
Robottaki karışımın yarısı köpüğe ilave edilir bir kaşıkla karıştırıp diğer yarısıda eklenir
Karışım tek bir renk oluncaya kadar karıştırılır
Hamur sıkma tüpüne kaşık yardımıyla doldurulur
Pişirme kağıdı serilmiş tepsilere 3 cm aralıklarla sıkılır
Makaronların yayılması ve hava kabarcıklarının ortadan kalkması için tepsiler mutfak tezgahına orta kuvvetle bir kaç sefer vurulur
Makaronların kurutulması için bir saat bu tarif için yeterli
Kuru parmağınıza yapışmayacak kıvama gelince fırın 175 derecede ısıtılır
Tek tepsi olarak 10 -12 dakika pişirilir
Makaronlar tepsiden soğuduktan sonra çıkarılır
Krema için fıstık ve pudra şekeri robottan geçirilir
Bu karışım ve vanilya oda sıcaklığındaki tereyağıyla çatalla karıştırarak birleştirilir
Aralarına krema sürülerek iki makaron birleştirilir
Bir gece buzdolabında bekletilirse tadı daha güzel oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul