Yalnız Mesajı Göster

Armutlu ıslak kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu ıslak kek



Malzemeler:

1,5 Kilo armut

1,5 Su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 Tutam tuz

2 Çay kaşığı toz tarçın

150 gr margarin

1 Su bardağı tozşeker

4 Adet yumurta

Yarım su bardağından biraz fazla çekirdeği çıkarılmış vişne

Pudra şekeri

Yapılışı:

Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin Kararması için çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın 1,5 su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile birlikte eleyin, tuz ve tarçını ekleyin Oda sıcaklığındaki yumurtayı bu malzemelerin içine kırın Çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın ve şekeri ilave edin Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ekledikten sonra hamuru hafifçe yağlanmış 1,6 litrelik bir kek kalıbına boşaltın Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtun Yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin Diğer fırın kalıbında su bitecek olursa, su eklemeyi unutmayın Arzu ederseniz, kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla