Konu
:
Kelebek Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Kelebek Pastası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelebek Pastası
Malzemeler:
Pasta hamuru: 10 yemek kaşığı pudraşeker
180 gr tereyağı veya margarin
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı+ 1 kahve fincanı un 1 yemek kaşığı kakao
Üstü için:
1 ölçü beyaz pasta cilası
½ ölçü yumurtalı pasta cilası
¼ ölçü yumurtasız badem hamuru
Yapılışı:
1
Yağla şekeri birlikte krema haline gelene dek karıştırın
Yumurtaları teker teker kırıp yedirin
2
Un, kakao ve vanilyayı eleyip karışıma katın
3
Üç parmak yüksekliğinde 20-22 cm yükseklüğünde bir kek kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın
Orta ısılı bir fırında 45 dakika pişirin
Kalıptan çıkartıp telin üzerinde soğutun
4
Resim 1’ de görüldüğü gibi pastayı ortadan keserek iki üçgene ayırın
Üçgenin sivri köşelerinden birer parça kesin
Resim 2’de görüldüğü gibi kesik köşeleri ortada birleştirin
Kelebeğin iki kanadından köşeli birer parça kesip çıkartın
5
Hazırladığınız beyaz pasta cilasıyla her iki pastanın üzerini kaplayın
Bir kağıt üzerinde badem hamuruyla kelebeğin gövdesini ve başını yapın ve üzerine biraz reçel sürün
6
½ ölçü yumurtalı pasta cilası yapın
İçine eritilmiş çikolata katıp renklendirin
Birazını ayırıp bademli hamurun üzerine dökün
7
Kalan çikolatalı pasta cilasını yağ kağıdından yapılan torbaya koyun
Sıkmak için ucunu biraz kesin
Resim 3’ de görüldüğü gibi kanatların üzerine sıkıp ince uçlu bir telle 8 bölüme ayırın
8
İki kanadı ortası birleşik olarak bir tepsiye koyun
Ortasına bademli gövdeyle başı yerleştirin
İki ince teli boynuz gibi kıvırıp önce reçele sonra çikolataya batırın ve başın iki yanına geçirin
Göz yerine de iki karanfil sokun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul