Yalnız Mesajı Göster

Kimyonlu Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kimyonlu Bisküvi



Kimyonlu Bisküvi Tarifi - Kimyonlu Bisküvi Yapılışı - Kimyonlu Bisküvi Nasıl Yapılır - Kimyonlu Bisküvi Malzemeleri

malzemeler

yarım paket kalhvaltılık tereyağı

1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet yumurta beyazı

1 tatlı kaşığı kimyon

yarım tatlı kaşığı karabiber

yarım tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

ve alabildiği kadar un

üzeri için; 1 adet yumurta sarısı

ve 1 çorba kaşığı susam


malzemelerden sonra bisküvimizin yapımına geçebiliriz öncelikle bir adet yumurta beyazını alacağız üzerine, oda ısısında bir hayli yumuşattığımız

kahvaltılık tereyağını ilave edeceğiz ve kısa bir süre yumurta ile tereyağını karıştıracağız bu kadar karıştırmak yeterli şimdi rendenin ince kenarı ile rendelediğimiz

taze kaşar peynirini ekliyoruz şöyle alt-üst edecek kadar yine karıştırıyoruz üzerine kimyonu karabiberi, tuzu


biraz un ve unun üzerine kabartma tozunu ekliyoruz

ve artık çatalı bırakıyoruz azar azar un ekleyerek, elimizle bütünleşene kadar yoğuracağız hamurumuz toplanmaya başladı hemen toplanmış görünebilir ama kaşar peyniri ve tereyağının pişme esnasında yayılacağını düşünerek unu biraz daha fazla ekleyebiliriz hamurumuz bütünleşti


şimdi unlu zeminde, merdane yardımıyla

yarım santim kalınlığında açacağız kırılgan bir hamur, bunu da gözönünde bulunduralım şimdi, elimizdeki bisküvi kalıplarıyla kesiyoruz

bardak ağzıyla da kesebiliriz elimizde ne varsa yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz bisküvilerimizi şekillendirdik şimdi üzerlerine su eklediğimiz yumurta sarısı sürüyoruz


şimdi sıra susamda ortalarına birer tutam bırakıyoruz evet kimyonlu bisküvilerimiz tamamlandı şimdi önceden ısıttığımız 190 derece fırında kızarana kadar pişireceğiz bisküvilerimiz fırından çıktı soğuduktan sonra sevdiklerimize ikram edebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla