Konu
:
Kimyonlu Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Kimyonlu Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kimyonlu Bisküvi
Kimyonlu Bisküvi Tarifi - Kimyonlu Bisküvi Yapılışı - Kimyonlu Bisküvi Nasıl Yapılır - Kimyonlu Bisküvi Malzemeleri
malzemeler
yarım paket kalhvaltılık tereyağı
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
ve alabildiği kadar un
üzeri için; 1 adet yumurta sarısı
ve 1 çorba kaşığı susam
malzemelerden sonra bisküvimizin yapımına geçebiliriz öncelikle bir adet yumurta beyazını alacağız üzerine, oda ısısında bir hayli yumuşattığımız
kahvaltılık tereyağını ilave edeceğiz ve kısa bir süre yumurta ile tereyağını karıştıracağız bu kadar karıştırmak yeterli şimdi rendenin ince kenarı ile rendelediğimiz
taze kaşar peynirini ekliyoruz şöyle alt-üst edecek kadar yine karıştırıyoruz üzerine kimyonu
karabiberi, tuzu
biraz un ve unun üzerine kabartma tozunu ekliyoruz
ve artık çatalı bırakıyoruz azar azar un ekleyerek, elimizle bütünleşene kadar yoğuracağız hamurumuz toplanmaya başladı hemen toplanmış görünebilir ama kaşar peyniri ve tereyağının pişme esnasında
yayılacağını düşünerek unu biraz daha fazla ekleyebiliriz hamurumuz bütünleşti
şimdi unlu zeminde, merdane yardımıyla
yarım santim kalınlığında açacağız kırılgan bir hamur, bunu da gözönünde bulunduralım şimdi, elimizdeki bisküvi kalıplarıyla kesiyoruz
bardak ağzıyla da kesebiliriz elimizde ne varsa yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz bisküvilerimizi şekillendirdik şimdi üzerlerine su eklediğimiz
yumurta sarısı sürüyoruz
şimdi sıra susamda ortalarına birer tutam bırakıyoruz evet kimyonlu bisküvilerimiz tamamlandı şimdi önceden ısıttığımız 190 derece fırında kızarana kadar pişireceğiz bisküvilerimiz fırından çıktı soğuduktan sonra sevdiklerimize ikram edebiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul