Konu
:
Çilekli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Pasta
Çilekli Pasta Tarifi - Çilekli Pasta Nasıl Yapılır - Çilekli Pasta Malzemeleri
Çilekli Pasta İçin Gerekli Malzemeler : (18 – 20 cm’lik çember kalıp için)
İlk Önce Hazır Pasta Kalıbı alıyoruz Daha Sonra İse
İçi için gerekli malzemeler;
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 paket vanilya
• 1/2 çay kaşığı limon suyu
• 1/2 çay bardağı sıcak su
Şimdi Geçelim Pastanın nasıl Yapılacagına Aşagıda tek tek sırasıyla Mükemmel bir Çilekli pastayı nasıl yaptığımızı anlatalım
Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonra
Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz
Yumurta beyazlarını derin bir kapta çırpıcı alet ile çırpıyoruz
Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz
Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz
Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz
Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz
(4-5 dakika sürüyor)Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz
Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk
pişiriyoruz
Mükemmel pastamız 2 katlı olacagı için ara katının malzemeleri ise
• 3 su bardağı süt
• 1/4 su bardağı un
• 1/2 su bardağı nişasta
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 500 veya 750 gr doğranmış çilek
Ortadaki katın malzemlerin yapılış şekli ise
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul