Konu
:
Kara Orman Pastası 1
Yalnız Mesajı Göster
Kara Orman Pastası 1
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kara Orman Pastası 1
Kara Orman Pastası Tarifi - Kara Orman Pastası Nasıl Yapılır - Kara Orman Pastası Malzemeleri
Gerekli malzemeler ;
Pandispanyası için ;
* 3 yumurta
* 100 gr tozşeker ( 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı )
* 150 gr un ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
* 5 gr kabartma tozu ( yarım paket )
* 5 gr vanilya ( 1 paket )
* 30 gr kakao ( 1 kahve fincanı ),
* 75 gr su ( yarım çay bardağı )
Yumurta ve şekeri derin bir çırpma kabında mikser ile en az 10 dakika çırpalım
Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım
En son kakaoyu ekleyip karışıma yedirelim
180 derece ısıtığımız fırınımızda pandispanyamızı 30 dakika pişirelim
Bu ölçüler ile 18-20 cm'lik çember veya kelepçeli kalıp kullanmalıyız
Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım
Soğuduktan sonra streç film ile kaplayıp oda ısısında 1-2 gün bekletelim
Pastayı yapacağınız günden 2 gün önce pandispanyanızı hazırlamanız hem daha avantajlı hem de çalışması daha kolay olacaktır
Krema için ; ( Pastacı Kreması )
* 500 ml süt
* 4 adet yumurta sarısı
* 100 gr şeker ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
* 20 gr un ( 1 çorba kaşığı )
* 20 gr nişasta ( 1 çorba kaşığı )
* 80 gr bitter çikolata
Sütümüzü bir küçük tencereye alıp kaynatalım
Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştıralım
Üzerine kaynamış sütten çok az döküp malzemeleri iyice karıştırarak eritelim
Bu karışımı kaynamış sütün üzerine döküp devamlı karıştırarak pişirelim
Çok yoğun bir kıvamı olmayacak, telaşlanmayın
Ocaktan alıp ince ince doğradığımız çikolataları kremanın içerisine dökelim ve devamlı karıştırarak eritelim
Hazırladığımız kremayı eğer tezgahınız yanmaz bir malzemeden yapılmış ise , tezgahımıza yavaş yavaş dökelim
Spatula ile kremayı devamlı havalandırarak karıştıralım
Soğuktan sonra bir tabağa koyalım
Diğer malzemeler ;
* 2 paket krem şanti
* 2 su bardağı soğuk süt
* 1 kavanoz vişne kompostosu ( tukaş'ın üretimi)
* 1 su bardağı damla çikolata
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım
Vişne kompostosunun suyunu ve meyvelerini ayıralım
Pandispanyamızın kabaran kısmını tıraşlıyalım
( üzerini düzgünleştirelim) Pandispanyamızı üçe bölelim
En alt kısmını servis tabağına koyup üzerini fırça ile vişne kompostosunun suyu ile ıslatalım
Daha sonra üzerine hazırladığımız pastacı kremasını sürelim
Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolata serpiştirelim
Onlarında üzerine krem şantiden bir parça alıp sürelim
Daha sonra diğer iki katada aynı işlemleri yapalım
En son üzerine çok ince bir kat kremşanti sürüp buzdolabında bekletelim
Bu arada bizde diğer 2
krem şantimizi kalan 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayalım
Buzdolabında hazırladığımız pastamızı çıkaralım
Son bir kat daha krem şanti sürelim
Kalan krem şantiyi sıkma torbasına aktarıp pastanın yanlarına şekiller verelim
(fotoğraftaki gibi) Üzerilerinide birer adet vişne ile süsleyelim
Son olarak çikolatayı büyük bir bıçak yardımıyla üzerinden tıraşlıyarak ince ince şekiller çıkaralım
Bu çıkardığımız çikolata kırıklarını pastamızın üzerine ve yanlarına koyalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul