Konu
:
Burbon Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Burbon Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burbon Bisküvisi
Burbon Bisküvisi Tarifi - Burbon Bisküvisi Yapılışı - Burbon Bisküvisi Nasıl Yapılır - Burbon Bisküvisi Malzemeleri
100 gr un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
15 gr kakao
350 gr margarin
50 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı şurup
İçi:
25 gr çikolata
1+1/2 yemek kaşığı su
50 gr şeker, elenmiş
Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin
Hafif bir krem haline gelene dek şeker ile tereyağını karıştırın
Şurubu da çırparak içine katın
Un ile kakaonun yarısını bu karışıma katıp, düzgün bir duruma gelene dek karıştırın
Hafif unlanmış bir düzeye alarak kalan un ile birlikte yoğurun
Hamuru ince olarak açın
6 cm
uzunluğunda ve 2,5 cm
genişliğinde parmaklara kesin
Palet bıçağı ile yağlanmış tepsiye yerleştirerek üstlerini çatalla delin
Hafif fırında 15-20 dakika pişirin
Tepsiden alıp soğumaya bırakın
Çikolata ile suyu küçük bir kabın içinde ateşin üstüne koyun
Çikolata eridiğinde şekeri de katıp ateşten alın
Karışım koyu bir kıvama gelene dek soğumaya bırakıp, bir kısım bisküvilerin üstüne sürün ve diğer bisküvileri de bunların üzerlerine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul