Yalnız Mesajı Göster

Burbon Bisküvisi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burbon Bisküvisi



Burbon Bisküvisi Tarifi - Burbon Bisküvisi Yapılışı - Burbon Bisküvisi Nasıl Yapılır - Burbon Bisküvisi Malzemeleri

100 gr un

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

15 gr kakao

350 gr margarin

50 gr pudra şekeri

1 yemek kaşığı şurup

İçi:

25 gr çikolata

1+1/2 yemek kaşığı su

50 gr şeker, elenmiş


Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin Hafif bir krem haline gelene dek şeker ile tereyağını karıştırın Şurubu da çırparak içine katın Un ile kakaonun yarısını bu karışıma katıp, düzgün bir duruma gelene dek karıştırın Hafif unlanmış bir düzeye alarak kalan un ile birlikte yoğurun Hamuru ince olarak açın 6 cm uzunluğunda ve 2,5 cm genişliğinde parmaklara kesin Palet bıçağı ile yağlanmış tepsiye yerleştirerek üstlerini çatalla delin Hafif fırında 15-20 dakika pişirin Tepsiden alıp soğumaya bırakın

Çikolata ile suyu küçük bir kabın içinde ateşin üstüne koyun Çikolata eridiğinde şekeri de katıp ateşten alın Karışım koyu bir kıvama gelene dek soğumaya bırakıp, bir kısım bisküvilerin üstüne sürün ve diğer bisküvileri de bunların üzerlerine yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla