Konu
:
Elmalı Ay Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Ay Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Ay Bisküvi
Elmalı Ay Bisküvi Tarifi - Elmalı Ay Bisküvi Yapılışı - Elmalı Ay Bisküvi Nasıl Yapılır - Elmalı Ay Bisküvi Malzemeleri
Malzeme:
1 kg elma
2 su bardağı toz şeker
250 gr ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
Süslemek için :
1 çay bardağı Bizim Mutfak Pudra Şeker
Hamuru için :
1 kg Bizim Mutfak Un
2 adet yumurta
500 gr yoğurt
2 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
İçine tozşeker ve ince çekilmiş ceviz içlerini ilave edip pişirin
Suyunu çekilince ocaktan alın ve tarçınla tatlandırın
Karıştırıp soğumaya bırakın
Hamur için elenmiş un, 2 yumurta, yoğurt ve sıvıyağı hamur yoğurma kabına aktarın
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini streç folyo ile kaplayıp 1 saat buzdolabında bekletin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edin
Un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalınca açın
Üçgen şeklinde kesip her üçgen parçasının geniş kısmına elmalı iç malzemeden paylaştırın
Sigara böreği şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin
Üzerlerine 1 yumurtanın sarısından sürün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin
Ilıkken pudraşeker serpin
Ilık veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul