Konu
:
Moka Ve Çikolatalı Katlı Bisküviler
Yalnız Mesajı Göster
Moka Ve Çikolatalı Katlı Bisküviler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Moka Ve Çikolatalı Katlı Bisküviler
Çikolatalı Katlı Bisküvi Tarifi - Çikolatalı Katlı Bisküvi Yapılışı - Çikolatalı Katlı Bisküvi Nasıl Yapılır - Çikolatalı Katlı Bisküvi Malzemeleri
Malzeme:
500 gr Bizim Mutfak Un
250 gr toz şeker
250 gr Bizim Margarin
2 adet yumurta sarısı
1/2 portakalın kabuğu
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
Dolgu malzemesi için :
125 gr toz şeker
200 gr Bizim Margarin
1 fincan granül kahve
Hamuru yapmak için, Bizim Mutfak Un çeşitleri karıştırıcının içine konur
Şeker ve Bizim Margarin eklenir
Kumlu bir hale gelene kadar karıştırılır
Ardından yumurtalar ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir, karışımdan bir hamur elde edilinceye kadar işleme devam edilir
Hamur yarım santim kalınlığına gelinceye kadar açılır
Bu hamurdan 8 santimlik daireler çıkarılır, çıkarılan daireler fırın tepsisine konarak 180 santigrat derece sıcaklıkta 10 dakika kadar pişirilir
Asıl sürpriz kısmı hazırlamak için ise; derin bir kaba yumurtanın sarıları ve şeker konulur ve karıştırılır
/ Renk sararıncaya kadar karıştırdıktan sonra, karıştırma işlemine elektrikli çırpıcıyla devam edilir
Şeker kristalleri yumurtalar ile iyice eriyinceye kadar karıştırılır
Çırpıcı ters yöne çalıştırılır, margarin de eklenerek iyice karışana dek çırpılır
Karışımın yarısı kahve ile tatlandırılır
İki krema iki ayrı krema torbasına konulur ve buzdolabında bekletilir
Katlı bisküvileri hazırlamak için, her bir bisküvinin üzerine kremalardan biri dökülür ve üzerine bir bisküvi daha kapanır
Aynı işlem diğer krema ve bir kat bisküvi eklenerek sürer
Eritilmiş çikolata ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul