06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BÖĞÜRTLENLİ TART
MALZEME:
Hamur:
20 gr yaş maya,
125 ml süt,
300 gr un,
25 gr tereyağı,
30 gr şeker,
1 yumurta
İçi:
500 gr böğürtlen,
200 gr taze krema,
2 yumurta sarısı,
40 gr şeker,
yarım tatlı kaşığı tarçın
yapılışı:
1 Ilık sütte eritilmiş maya, un, tereyağı ve yumurta ile hamur yapın Hamuru 1 saat kabarmaya bırakın
2 Böğürtlenleri ayıklayın, taze krema, yumurta sarısı, şeker ve tarçın ile karıştırın
3 Hamuru yağlanmış bir kalıba döşeyin, böğürtlenli karışımı dökün
4 Tartı soğuk fırına sürün, fırını 180 derecede ayarlayın Tartı yaklaşık 50 dakika pişirin
|
|
|