Konu
:
Çikolatalı Bavaruaz
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Bavaruaz
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Bavaruaz
malzemeler:
5 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 paket 80 grlık bitter çikolata
500ml krema
3/4 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yaprak jelatin
1 su bardağına yakın soğuk su
üzerine:
krem şanti
yapılışı:
çikolatayı rendeleyin
jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin
yumurta sarılarını tozşekerle birlikte bir kapta çırpın
süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın
şekerli yumurtalara sıcak çikolayatı, sütü yavaşça karıştırarak ekleyin
karışımı tekrar ateşe koyup karıştırmaya devam edin
koyulaşınca ateşten alın
yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın
karışımı ince bir süzgeçten geçirin
karıştırarak soğutun
kalıpları badem yağı ile yağlayın
kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştırın
karışımı kalıplara paylaştırın
buzdolabında 1-2 saat bekletip kalıpları servis tabaklarına ters çevirip çıkartın
krem şanti ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul