Yalnız Mesajı Göster

KAYISILI PASTA

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KAYISILI PASTA





Malzemeler:


Kek Malzemesi

14 yumurta

1/2 kg toz seker

1/2 kg un

Krema Malzemesi

15 Yumurta

500 gr kayisi puresi

1/2 kg toz şeker

1 kg sekersiz santi


Yemegin Tarifi:


Yumurta ve toz sekeri cirpin Onceden cirpmis oldugunuz santiye ilave edin Bu karisima kayisi puresini ekleyerek karistirin Hazirladiginiz kremayi dinlenmeye birakin

Turtada kullanilacak 14 yumurtanin toz seker ile mikserde iyice cirpin Yumurta sarilarini ve unu ekleyerek karistirin Hazirladiginiz hamuru buyukce teflon tavaya dokup kabarana kadar pisirin Daha sonra firin kabina alip kizarincaya kadar firinda pisirin

Hazirladiginiz keki ortadan ikiye bolup krema surun Kekin tamamini krema ile kaplayin Dilerseniz arasina cilek de dizebilirsiniz Pastayi buzdolabinda dinlendirip dilediginiz sekilde keserek servis yapin Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla