Konu
:
Pavlova
Yalnız Mesajı Göster
Pavlova
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pavlova
Malzemeler
Tabanı için
4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema sertleştirici
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1/8 çay kaşığı tuz
Kreması için
4 yemek kaşığı toz şeker
200 ml krema (1 kutu)
1 paket krema sertleştirici
Üstü için
İstediğiniz meyveler
Hazırlanışı
Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır
Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir
Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun
Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor
O yüzden kullanmıyoruz
Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz
Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz
Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır
Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir
Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul