Konu: Pavlova
Yalnız Mesajı Göster

Pavlova

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pavlova



Malzemeler

Tabanı için


4 adet yumurta beyazı

1 su bardağı toz şeker

1 paket krema sertleştirici

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı sirke

1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

1/8 çay kaşığı tuz


Kreması için


4 yemek kaşığı toz şeker

200 ml krema (1 kutu)

1 paket krema sertleştirici


Üstü için


İstediğiniz meyveler

Hazırlanışı


Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır

Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir

Oluşan sert hamuru 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor O yüzden kullanmıyoruz

Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz

Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz

Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır

Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir

Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla