Konu
:
Helva-yı Hakanı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Helva-yı Hakanı Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helva-yı Hakanı Tarifi
• 5 yumurta
• 5 fincan şeker
• 4 fincan un
• 2 fincan pirinç unu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 adet limon
• 1 çay kaşığı dolusu karbonat
1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur
Sıcak suyun içine başka bir kap oturtturulup bunun içine yumurtalar kırılıp şeker katılıp şeker katılıp mikserle çırpmaya başlanır
Çırparken hep aynı yöne döndürülerek çırpılır (yaklaşık 15-20 dakika)
2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabarıp koyu bir hal alınca sıvıyağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir
Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır
3- Un ve pirinç unu katılıp iyice kanştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür
Fırına verilip orta dereceli ateşte pişirilir
4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır
olay bukadar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul