Konu: Taten
Yalnız Mesajı Göster

Taten

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taten



Malzemeler


6 elma

1 su bardağı un

1 yumurta

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı şeker

1 limon

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı


Elmaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını alın Fırına girebilir, 22-25 cm çapında bir tava veya çelik tepsiye şekeri koyun ve üzerine bir limonun suyunu sıkın Ocakta, şekeri karamela olana kadar pişirin (şeker fazla yanarsa acı olur) Elmaları tavaya dikine sıkıştırarak dizin ve orta ısıda fırına vererek 30 dakika kadar elmalar yumuşayana kadar pişirin Daha sonra soğutun

Bir kapta tereyağı, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun ve topak haline getirin (hamur fazla yoğrulmamalıdır) Hamuru yarım cm kalınlığında ve daire şeklinde açın Açtığınız hamuru elmaların üzerine serin ve dışarı sarkan kısımlarını kesip alın Tateni orta ısıda bir fırına vererek, hamur kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin Piştikten sonra, az soğutup alt-üst edin Tateni kalıptan ters çevirerek alırken, kalıp(tava veya tepsi) sıcak olmalıdır Yoksa elmalar kalıba yapışır ve dağılmasına neden olur Karamela olmuş elmaların üste gelmesi sağladıktan sonra ılıkken servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla