Konu
:
Taten
Yalnız Mesajı Göster
Taten
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taten
Malzemeler
6 elma
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 limon
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Elmaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını alın
Fırına girebilir, 22-25 cm çapında bir tava veya çelik tepsiye şekeri koyun ve üzerine bir limonun suyunu sıkın
Ocakta, şekeri karamela olana kadar pişirin (şeker fazla yanarsa acı olur)
Elmaları tavaya dikine sıkıştırarak dizin ve orta ısıda fırına vererek 30 dakika kadar elmalar yumuşayana kadar pişirin
Daha sonra soğutun
Bir kapta tereyağı, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun ve topak haline getirin (hamur fazla yoğrulmamalıdır)
Hamuru yarım cm kalınlığında ve daire şeklinde açın
Açtığınız hamuru elmaların üzerine serin ve dışarı sarkan kısımlarını kesip alın
Tateni orta ısıda bir fırına vererek, hamur kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin
Piştikten sonra, az soğutup alt-üst edin
Tateni kalıptan ters çevirerek alırken, kalıp(tava veya tepsi) sıcak olmalıdır
Yoksa elmalar kalıba yapışır ve dağılmasına neden olur
Karamela olmuş elmaların üste gelmesi sağladıktan sonra ılıkken servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul