Konu
:
Lokumlu Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Lokumlu Kurabiye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokumlu Kurabiye
lokumlu kurabiye tarifi - lokumlu kurabiye nasıl yapılır
Malzemeler:
* 1 su bardağı krema(125 grlık pakette sıvı olarak satılan)
* 125 gr
oda sıcaklığında tereyağ
* 3 su bardağı un+1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 300-350 gr
sade lokum(veya dilediğiniz çeşit)
* üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
1
Yoğurma kabına tereyağ ve kremayı alıp karıştırın
Birkaç seferde unu ilave edip yoğurun
2
10 dk
dinlendirip,yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,hafif unlu zeminde ince açın
Kenarları keserek düzeltin
10-11 cm
yüksekliğinde kesin
Bu parçayı da 3'er cm
den üçgenlere bölün(aşağıdaki gibi)Küçük kesilmiş lokumları kalın kenara yerleştirip,rulo yapın
Sık bir şekilde tepsiye yerleştirin(fazla kabarma olmayacak)
3
175 ºCde ısıtılmış fırının orta rafında beyaz pişirin
Soğuyunca pudra şekeri serpin
2-3 hafta kapalı bir kapta tazeliğini koruyacaktır
Not
:Bu kurabiyeyi özellikle elma,incir,cilkolata ve ceviz dolgulu da hazırlayıp,tek hamurla birkaç çeşit kurabiye yapabilirsiniz(elmalıları ay kurabiyesi gibi,incirlileri yuvarlak,çikolatalı ve cevizli olanı mantı ve mektup zarfı şeklinde hazırlayarak)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul