Yalnız Mesajı Göster

Lokumlu Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokumlu Kurabiye



lokumlu kurabiye tarifi - lokumlu kurabiye nasıl yapılır

Malzemeler:


* 1 su bardağı krema(125 grlık pakette sıvı olarak satılan)

* 125 gr oda sıcaklığında tereyağ

* 3 su bardağı un+1/2 çay kaşığı kabartma tozu

* 300-350 gr sade lokum(veya dilediğiniz çeşit)

* üzeri için pudra şekeri



Yapılışı:


1 Yoğurma kabına tereyağ ve kremayı alıp karıştırınBirkaç seferde unu ilave edip yoğurun

2 10 dk dinlendirip,yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,hafif unlu zeminde ince açınKenarları keserek düzeltin10-11 cm yüksekliğinde kesinBu parçayı da 3'er cm den üçgenlere bölün(aşağıdaki gibi)Küçük kesilmiş lokumları kalın kenara yerleştirip,rulo yapınSık bir şekilde tepsiye yerleştirin(fazla kabarma olmayacak)

3 175 ºCde ısıtılmış fırının orta rafında beyaz pişirinSoğuyunca pudra şekeri serpin2-3 hafta kapalı bir kapta tazeliğini koruyacaktır

Not:Bu kurabiyeyi özellikle elma,incir,cilkolata ve ceviz dolgulu da hazırlayıp,tek hamurla birkaç çeşit kurabiye yapabilirsiniz(elmalıları ay kurabiyesi gibi,incirlileri yuvarlak,çikolatalı ve cevizli olanı mantı ve mektup zarfı şeklinde hazırlayarak)


Alıntı Yaparak Cevapla