Konu
:
Kakaolu Kaymaklı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Kaymaklı Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Kaymaklı Bisküvi
malzemeler
Yarım paket margarin
1 su bardağına yakın pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Kaymak için:
1 adet yumurta beyazı
1,5 su bardağı pudra şekeri
tarifi
Yumuşak margarin, yumurta ve şeker mıncıklarcasına karıştırılır
Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur
15 dakika dinlendirilir
Merdaneyle bçak sırtı kalınlığında açılır, çay bardağıyla yuvarlak kesilir
Bisküviler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir
Yumurta akı çukur bir kaba konur
Önce 2 kaşık pudra şekeri eklenir mikserin düşük ayarında yumurta akına yedirilir
Her seferinde aynı miktar şeker eklenir, şeker bitene kadar aynı işlem tekrarlanır
Bu şekilde bisküvinin kaymağı hazırlanmış olur
Soğumuş bisküvilerin yarısına kaymak sürülür
Sonra üzerine diğer bisküvi kapatılır
Malzeme bitene kadar aynı işlem tekrarlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul