Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Kaymaklı Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Kaymaklı Bisküvi



malzemeler


Yarım paket margarin

1 su bardağına yakın pudra şekeri

1,5 çorba kaşığı kakao

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Alabildiği kadar un

Kaymak için:

1 adet yumurta beyazı

1,5 su bardağı pudra şekeri


tarifi


Yumuşak margarin, yumurta ve şeker mıncıklarcasına karıştırılır Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur 15 dakika dinlendirilir Merdaneyle bçak sırtı kalınlığında açılır, çay bardağıyla yuvarlak kesilir Bisküviler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir Yumurta akı çukur bir kaba konur Önce 2 kaşık pudra şekeri eklenir mikserin düşük ayarında yumurta akına yedirilir Her seferinde aynı miktar şeker eklenir, şeker bitene kadar aynı işlem tekrarlanır Bu şekilde bisküvinin kaymağı hazırlanmış olur Soğumuş bisküvilerin yarısına kaymak sürülür Sonra üzerine diğer bisküvi kapatılır Malzeme bitene kadar aynı işlem tekrarlanır

Alıntı Yaparak Cevapla