Konu
:
Esmer Turta
Yalnız Mesajı Göster
Esmer Turta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Esmer Turta
Malzemeler :
20-25 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
6-7 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin :
Yarım paket toz çikolata sosu
1
5 su bardağı süt
Ara Malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolataü
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek İçin:
Yarım fincan toz kakao
Hazırlanışı :
Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin
Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın
Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin
Ağzını streç film ile kapatın
2 saat buzdolabında dinlendirin
Servis tabağına ters çevirin
Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin
Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın
150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin
Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun
Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul