Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Bisküvi



Tereyağlı Bisküvi Tarifi - Tereyağlı Bisküvi Yapılışı - Tereyağlı Bisküvi Nasıl Yapılır - Tereyağlı Bisküvi Malzemeleri

Malzeme

1 bardak un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı ucu karbonat

1 çay kaşığı ucu tuz

1/3 bardak yağsız taze yoğurt

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Portakal sosu


Hazırlanışı

Orta boy bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın

Küçük bir kapta yağsız, ekşi olmayan yoğurt ve yağı karıştırın Unlu karışımı da üzerine ekleyip, tekrar iyice karıştırın

Hafifçe unladığınız bir zeminde elinizdeki hamuru hafifçe 10-12 defa yoğurun Daha sonra yaklaşık 4 cm'lik bir kalınlık oluşturacak şekilde yayın ve yuvarlak bir kek kalıbıyla hamuru bisküve şeklinde parçalara bölün Bisküvi boyutlarındaki hamurları yağsız bir zemine yayın

230 derecelik fırında 10-12 dakika ya da hamur altın rengine gelene dek pişirin Üzerine portakallı malzemeyi sürerek sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla