Konu
:
Tereyağlı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Bisküvi
Tereyağlı Bisküvi Tarifi - Tereyağlı Bisküvi Yapılışı - Tereyağlı Bisküvi Nasıl Yapılır - Tereyağlı Bisküvi Malzemeleri
Malzeme
1 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu karbonat
1 çay kaşığı ucu tuz
1/3 bardak yağsız taze yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Portakal sosu
Hazırlanışı
Orta boy bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın
Küçük bir kapta yağsız, ekşi olmayan yoğurt ve yağı karıştırın
Unlu karışımı da üzerine ekleyip, tekrar iyice karıştırın
Hafifçe unladığınız bir zeminde elinizdeki hamuru hafifçe 10-12 defa yoğurun
Daha sonra yaklaşık 4 cm
'lik bir kalınlık oluşturacak şekilde yayın ve yuvarlak bir kek kalıbıyla hamuru bisküve şeklinde parçalara bölün
Bisküvi boyutlarındaki hamurları yağsız bir zemine yayın
230 derecelik fırında
10-12 dakika ya da hamur altın rengine gelene dek pişirin
Üzerine portakallı malzemeyi sürerek sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul