Konu
:
Damla Çikolatalı Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Damla Çikolatalı Ay Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Çikolatalı Ay Çöreği
Ay Çöreği - Damla Çikolatalı Ay Çöreği Tarifi - Ay Çöreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Hamur için;
100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı süt
Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
İç harcı için;
1/2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümü
2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 su bardağı süt
Ayrıca;
1 su bardağı pudra şekeri
Tarifi:
İç harcını hazırlamak için; damla çikolataları derin bir kaba koyun
Yıkayıp kuruladıktan sonra saplarını ayıkladığınız kuru üzümleri, tarçın ve tozşekeri ekleyip karıştırın
Son olarak, sütü ilave edip tekrar karıştırın ve malzemelerin sütü çekmesi için en az 20 dakika bekleyin
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; yumurta sarısı, hafifçe ılık hale gelmiş olan sütü ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyun
Unu da azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın
Kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru 18 eşit parçaya bölüp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın
Hamur parçalarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahının üzerinde elinizle ya da merdane yardımıyla 10-12 santim çapında açın
Üzerlerine yarımşar yemek kaşığı kadar damla çikolatalı malzemeden koyun ve uçlarından başlayarak rulo yapın
Hazırladığınız rulo ayçöreklerini fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin
Ayçöreklerini 5 dakika önceden ısıtıp 175 derece alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri pembeleşinceye kadar, 20-25 dakika pişirip çıkarın
Hafifçe ılık hale gelmelerini bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul