Konu
:
Çikolatalı turta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı turta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı turta
Malzemeler
25 gr
Margarin
1,5 bardak Un
1,5 bardak Toz şeker
4 fincan Kakao
5 adet Yumurta
1 bardak Meyve suyu
KREMA İÇİN;
200 gr
Margarin
1,5 bardak Pudra şekeri
3 adet Yumurta sarısı
100 gr
Çikolata
ÜZERİ İÇİN:
50 gr
Çikolata
Yapılışı
Dikdörtgen veya kare teflon kek kalıbını yağlayıp unlayın
Yumurta sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın
Yumurta aklarını kar halinde köpürünceye kadar çırpıp sarılara ekleyin
Un ve kakaoyu harmanlayıp elekten geçirerek ve azar azar yumurta karışımına ekleyerek çırpın
Hamuru kalıba boşaltıp 200 derece fırında kapağını açmadan 35 dakika pişirin
Hamur soğuyunca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde 1 gece bekletin
Kremayı hazırlamak için margarini oda sıcaklığında yumuşatıp bir kâseye alın
Pudra şekerini ekleyip krema kıvamında çırpın
Çırpmaya devam ederek yumurta sarılarını birer birer ekleyip yedirin
Çikolatayı benmari usulü eritin
Kremanın yarısını ayırıp diğer yarısına çikolatayı yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak yedirin
Beklettiğiniz keki keskin bir bıçak ya da ip kullanarak enine 3 dilim halinde kesin
Alt dilimin üzerini meyve suyu ile hafif ıslatın
Çikolatalı kremayı üzerine yayın
İkinci dilimi kapatıp meyve suyu ile hafif ıslatın
Üzerine sade kremayı yayıp üçüncü dilimi kapatın
100 gr çikolatayı benmaride eritip turtanını üzerini kaplayın
Buzdolabında 2 saat kadar bekletin, dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul