Yalnız Mesajı Göster

Güllü Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü Pasta





MALZEMELER


- 4 yumurta

- 3 çorba kaşığı soğuk su

- 2 çorba kaşığı şeker

- 4,5-5 çorba kaşığı un

- 1 paket vanilya

- 1 fiske tuz

İÇİ


- 200gr kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs)

- 200gr krema VEYA 1/2 poşet krem şanti
YAPILIŞI

1- Fırını 180 C’ye ısıtın Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın

2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin

3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin

4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin

5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin

6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın Biraz soğuyunca 0,5cm’lik dilimler kesin

7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın Buzdolabında 2-3 saat bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla