Konu
:
Güllü Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Güllü Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllü Pasta
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
İÇİ
- 200gr
kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs
)
- 200gr
krema VEYA 1/2 poşet krem şanti
YAPILIŞI
1- Fırını 180 C’ye ısıtın
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın
1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın
1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın
8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın
Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın
Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın
Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın
Biraz soğuyunca 0,5cm
’lik dilimler kesin
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın
Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin
İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın
İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın
Buzdolabında 2-3 saat bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul