Konu
:
KİVİLİ TARTÖLET
Yalnız Mesajı Göster
KİVİLİ TARTÖLET
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KİVİLİ TARTÖLET
Hamur Malzemesi
3
5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Krema için:
2 poşet toz kremşanti
1
5 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması
İçi için:
8 kivi
100 gr jöle
tarifi
Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın
Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın
Süt ile toz kremşantiyi çırpın
Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın
Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın
Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül seklinde yerleştirin Üzerlerine jöle sürüp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul