Yalnız Mesajı Göster

KİVİLİ TARTÖLET

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KİVİLİ TARTÖLET



Hamur Malzemesi


35 su bardağı un

2 su bardağı pudra şekeri

300 gr margarin

2 yumurta

1 su bardağı toz fındık

1 tatlı kaşığı tarçın

Krema için:

2 poşet toz kremşanti

15 su bardağı süt

1 çay bardağı süt kreması

İçi için:

8 kivi

100 gr jöle

tarifi


Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın

Süt ile toz kremşantiyi çırpın Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun

Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül seklinde yerleştirin Üzerlerine jöle sürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla