Konu
:
Frambuazlı Şarlot
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Şarlot
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Şarlot
Frambuazlı Şarlot Tarifi - Frambuazlı Şarlot Yapılışı - Frambuazlı Şarlot Nasıl Yapılır - Frambuazlı Şarlot Malzemeleri
malzemeleri
Pandispanya için
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dolgusu için
200 gr frambuaz
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
20 gr toz jelatin
2 yumurta akı
100 gr toz şeker
35 ml su
Üzeri için
100 gr frambuaz
Pudra şeker
Frambuazlı şarlot hazırlanışı
Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz
Pandispanya için, yumurta akları ile şekeri çırpın
Yumurta sarılarını ekleyin
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin
Mutfak bezine kağıt üstte kalacak şekilde ters çevirip soğumaya bırakın
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın
85 gr toz şeker ile suyu tencerede kaynatın
Yumurta aklarını kalan şeker ile iyice çırpın
Yumurta aklarına şerbeti ince ince akıtarak çırpın
Frambuazları bir tencereye aktarıp orta ateşte pişirin ve püre haline getirin
Toz jelatini çok az suyla ıslatın ve sıcak frambuaz püresine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın
Geniş bir kasede üç harcı birbirine karıştırın
Yuvarlak derin bir kalıp ya da kaseyi streç film ile kaplayın
Pandispanyayı dört parmak kalınlığında şerit halinde kesin ve kalıbın yan duvarlarına yerleştirin
Frambuazlı karışımı döküp kalan kekleri üzerine kapatın ve 3-4 saat derin dondurucuda bekletin
Ters çevirip üzerini frambuaz ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul