Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye



Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Tarifi - Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır - Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Malzemeleri


Malzeme Listesi


125 Gram Toz Şeker

170 Gram Margarin ya da Tereyağı

225 Gram Bal

450 Gram Un

1 Adet Yumurta

5 Gram Tarçın

5 Gram Kabartma Tozu

5 Gram Karanfil (Toz Halde)

5 Gram Zencefil (Toz Halde)

1 Çay Kaşığı Vanilya


Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye Nasıl Yapılır?


Kurabiyeyi yapmak için, malzemeleri tartabilmek üzere mutlaka mutfak terazisine ihtiyacınız olacaktır


1 Fırın tepsisinin üzerine fırın kağıdını sererek hazırlayın


2 Toz şeker, margarin ve balı kurabiye hamurunu hazırlayacağınız kapta iyice karıştırın


3 Yumurtayı karışıma ekleyin ve yeniden karıştırın


4 Geriye kalan malzeme de ilave edilerek malzemeler özdeşeleşinceye dek yoğurun


5 Hamur buzdolabında bir saat kadar dinlendirin


6 Hamuru düz bir zeminde merdane ile ince yarım santimden daha az bir kalınlıkta açın Kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye yerleştirin Kalp kurabiye kalıbı bu kurabiye için oldukça uygundur


7 170 derecede öncede ısıtmış olduğunuz fırında 10 dakika kadar pişirin Piştikten sonra fırından hemen çıkararak havlu kağıt serdiğiniz bir tabakta soğutarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla