Konu
:
Mantarli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Mantarli Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarli Tart
Malzemeler :
2 yemek kasigi parmesan rendesi
300 gr
mantar
150 gr
tereyagi
1
5 su bardagi un
2 su bardagi besamel sos
3 yemek kasigi gravyer rendesi
1 yumurta, tuz
Yapilisi :
4 kisilik / Hazirlama suresi: 1 saat 30 dk
Bir yemek kasigi tereyagini ayirip, kalanini kup kup dograyarak unla karistirin
Bir tutam tuz, birkac yemek kasigi souk su ilave ederek homojen bir hamur yogurun
Uzerini kapatip buzdolabinda en az bir saat dinlendirin
Mantarlari dilimleyip kalan tereyaginda 15 - 20 dakika orta ateste pisirin
Besamel sos, peynir ve yumurtayla harmanlayin
Firini 190 derecede isitin
Hamuru yarim santim kalinliginda acip, 24 santim capinda, yaglanmid tart kalibinin dibine ve cevresine yayin
Hamurun uzerine catalla delikler acin
Hazirladiginiz mantarli harci uzerine yayin
Sicak frinda 45 dakika pisirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul