Yalnız Mesajı Göster

Mantarli Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Tart



Malzemeler :


2 yemek kasigi parmesan rendesi

300 gr mantar

150 gr tereyagi

15 su bardagi un

2 su bardagi besamel sos

3 yemek kasigi gravyer rendesi

1 yumurta, tuz


Yapilisi :


4 kisilik / Hazirlama suresi: 1 saat 30 dk


Bir yemek kasigi tereyagini ayirip, kalanini kup kup dograyarak unla karistirin Bir tutam tuz, birkac yemek kasigi souk su ilave ederek homojen bir hamur yogurun Uzerini kapatip buzdolabinda en az bir saat dinlendirin Mantarlari dilimleyip kalan tereyaginda 15 - 20 dakika orta ateste pisirin Besamel sos, peynir ve yumurtayla harmanlayin Firini 190 derecede isitin Hamuru yarim santim kalinliginda acip, 24 santim capinda, yaglanmid tart kalibinin dibine ve cevresine yayin Hamurun uzerine catalla delikler acin Hazirladiginiz mantarli harci uzerine yayin Sicak frinda 45 dakika pisirin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla