Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Kurabiye Dilimleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Kurabiye Dilimleri



Malzemeler

Hamur karışımı için; • 2 su bardağı un

• 1 su bardağı tozşeker

• 1 çimdik tuz

• 1 paket margarin (oda ısısında)

• 1 su bardağı Hindistan cevizi

• ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi

İç malzemesi için;

• 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr Kullandım)

• 1 su bardağı su

• 1 su bardağı tozşeker

• 1 tatlı kaşığı tarçın

• Ben ayrıca ceviz de kullandım

Yapılışı;
İç malzemenin hazırlanması;


1 Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim

2 Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım

Hamur malzemesinin hazırlanması;


1 Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım

2 Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım

• Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor


• Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi Kalıbınızı yağlayın


• Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin


• Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim


• 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla