Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Ay Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Ay Çöreği



Fındıklı Ay Çöreği Tarifi - Fındıklı Ay Çöreği Nasıl Yapılır - Fındıklı Ay Çöreğinin Yapılışı
Malzemeler,


1 Paket yumuşak margarin

1 Paket yaş maya (40 gr)

1 Su bardağı ılık süt

2 Adet yumurta sarısı

Yeterince un

İç Malzemesi,


1 Yemek kaşığı kakao

1 Dilim bayat kek

1 Çay bardağı kuru üzüm

1 Su bardağı dövülmüş fındık içi

1 Çay kaşığı tarçın

Üzeri için,


Fındık içi

1 adet yumurta akı

Hazırlanışı,


1 Derin bir kaba hamuru için gerekli tüm malzemeyi alıp yumuşak bir hamur elde edin

2 Yarım saat mayanlandırma süresinden sonra 5 cm kalınlığında merdane yardımıyla açın

3 Bayat keki robottan iri parçalar halinde geçirip karıştırma kabına alın

4 Üzerine diğer tüm iç malzemeyi de katıp karıştırın

5 Açtığınız hamurdan orta büyüklükte üçgenler çıkarın

6 İçlerini harçla doldurup rulolalar yapıp yarım ay şekli verin

7 Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığına bulayın

8 185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla