Konu
:
Fındıklı Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Ay Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Ay Çöreği
Fındıklı Ay Çöreği Tarifi - Fındıklı Ay Çöreği Nasıl Yapılır - Fındıklı Ay Çöreğinin Yapılışı
Malzemeler,
1 Paket yumuşak margarin
1 Paket yaş maya (40 gr)
1 Su bardağı ılık süt
2 Adet yumurta sarısı
Yeterince un
İç Malzemesi,
1 Yemek kaşığı kakao
1 Dilim bayat kek
1 Çay bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı dövülmüş fındık içi
1 Çay kaşığı tarçın
Üzeri için,
Fındık içi
1 adet yumurta akı
Hazırlanışı,
1
Derin bir kaba hamuru için gerekli tüm malzemeyi alıp yumuşak bir hamur elde edin
2
Yarım saat mayanlandırma süresinden sonra 5 cm kalınlığında merdane yardımıyla açın
3
Bayat keki robottan iri parçalar halinde geçirip karıştırma kabına alın
4
Üzerine diğer tüm iç malzemeyi de katıp karıştırın
5
Açtığınız hamurdan orta büyüklükte üçgenler çıkarın
6
İçlerini harçla doldurup rulolalar yapıp yarım ay şekli verin
7
Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığına bulayın
8
185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul