Konu
:
BOHÇADA AYVA
Yalnız Mesajı Göster
BOHÇADA AYVA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BOHÇADA AYVA
BOHÇADA AYVA
Malzemeler
1 Adet Yumurta
4 Yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke
3 Yemek kaşığı süt
4 Yemek kaşığı ay çiçek yağı
250 gr margarin
4-5 su bardağı un
2 adet ayva
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı şeker
2 adet karanfil
4-5 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi
Yapılışı
Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Yağlı bir kaba sarılıp buzdolabın da yarım saat dinlendirilir
Ayvalar soyulup rendenin iri tarafı ile rendelenir
Bir tencereye koyularak toz şeker karanfil ve su ilave edilerek pişirilir
Ocaktan alıp soğutulur
Hamur dikdörtgen şeklinde açılıp küçük karelere bölünerek ortalarına harç koyup bohça şeklinde sarılır
Hamurdan yuvarlaklar kesilip bohçaların kapama yerine kapatılır
Yağlanmış tepsiye dizilip 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilip soğuyunca servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul