Konu
:
AY ÇÖREĞİ
Yalnız Mesajı Göster
AY ÇÖREĞİ
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
AY ÇÖREĞİ
AY ÇÖREĞİ
Malzemeler
3 su bardağı un
¾ küçük paket margarin
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 yumurta
Limon kabuğu rendesi
İçi İçin
1 Su bardağı ceviz veya fındık içi
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı kaşığı süt
1 Kahve kaşığı yeni bahar
Yarım kahve fincanı tarçın
3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi
2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Yapılışı
Un elenerek ortasına sütlü ezilmiş bira mayası pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır)
İçinin Hazırlanması : Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için)
Mayalanan hamur (1,5 büyüklüğün de parçalara bölünerek) 9-10 cm çapında açılır
Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir
Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir
Orta hareketli fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul