Yalnız Mesajı Göster

KAYISILI MUSKALAR

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KAYISILI MUSKALAR



KAYISILI MUSKALAR

Malzemeler


Yarım kilo kaysı

4 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 Adet yufka

3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı


Kayısıları akşamdan yıkayarak sıcak su koyun Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker serpip bu şekilde bekletin Ertesi gün kayısıları robottan geçirip püre haline getirin Kalan 1 çorba kaşığı toz şekeri serpin Hazırladığınız püreden 2 çorba kaşığı alarak küçük bir kaseye koyup üzerine sıvı yağ döküp karıştırın Yufkayı ikiye katlayıp 4 parmak kalınlığında kesin 8 adet uzun şerit elde edin Sıvı yağlı, kayısılı karışımı yufkaların üzerine fırça ile sürün Yufkaları boylamasına ikiye katlayın ve üzerine püre sürün Yufkaların bir ucuna kayısı püresinden koyun Muska biçiminde üçgenler oluşturarak katlayın Yağı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerine pudra şekeri serpin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla