Konu
:
KAYISILI MUSKALAR
Yalnız Mesajı Göster
KAYISILI MUSKALAR
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KAYISILI MUSKALAR
KAYISILI MUSKALAR
Malzemeler
Yarım kilo kaysı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 Adet yufka
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Kayısıları akşamdan yıkayarak sıcak su koyun
Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker serpip bu şekilde bekletin
Ertesi gün kayısıları robottan geçirip püre haline getirin
Kalan 1 çorba kaşığı toz şekeri serpin
Hazırladığınız püreden 2 çorba kaşığı alarak küçük bir kaseye koyup üzerine sıvı yağ döküp karıştırın
Yufkayı ikiye katlayıp 4 parmak kalınlığında kesin
8 adet uzun şerit elde edin
Sıvı yağlı, kayısılı karışımı yufkaların üzerine fırça ile sürün
Yufkaları boylamasına ikiye katlayın ve üzerine püre sürün
Yufkaların bir ucuna kayısı püresinden koyun
Muska biçiminde üçgenler oluşturarak katlayın
Yağı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerine pudra şekeri serpin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul