06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kış Pastası
Pasta Tarifi - Pasta Yapılışı - Elmalı Pasta - Kış Pastası
MALZEMELER
1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kasigi su
1,5 çay bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
2,5-3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Elmali dolgu:
3 adet orta boy elma,
1 tatli kasigi tarçin,
1 paket vanilyali puding,
3 su bardagi su,
Krema:
1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt
YAPILIŞI
Yumurta, margarin, su, pudra sekeri, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazirlayin Hamurun 2/3`ünü 26 cm çapindaki kelepçeli kalibin zeminine yayin ve çatal ile bir çok kez delin Kenarlik yapmak için, kalan hamuru kalibin kenarlarina 2,5-3 cm yüksekliginde esit sekilde yerlestirin
Elmali dolgu:
Elmalari soyup çekirdeklerini çikartin Ince dilimler halinde kesip hamurun üzerine dagitin Üzerine tarçini serpin Pudingi su ile 2-3 dakika kaynatarak pisirin Bekletmeden elmalarin üzerine dökün Firina koyup önceden isitilmis 160 dereceli firinda 45-55 dakika pisirin Sürenin sonunda firini kapatin ve kapagini açin Bu sekilde 1 saat bekletin ve firindan çikartin Kaliptan çikartmadan bir gece dinlendirin Krema: Krem santiyi süt ile 2-3 dakika çirpin Bir gece dinlenmis olan pastanin üzerine yayin ve kakao serpin
alıntı
|
|
|