Konu
:
Elmalı Yukaflı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Yukaflı Pay
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Yukaflı Pay
Pay Nasıl Yapılır - Pay Tarifi - Elmalı Pay - Yufkalı Pay
Malzemeler
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı tozşeker
100 gram margarin
bir tutam tuz
1 su bardağı şekersiz krema
2/3 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı un
4 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tarçın
4 adet kokulu elma
1/4 su bardağı yulaf ezmesi
1/4 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı un
75 gram margarin
Tarifi
Geniş bir kapta bir buçuk su bardağı unu, yulaf ezmesini, yarım su bardağı şekeri, 100 gram margarini ve tuzu karıştırın
Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin
22 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın
Hazırladığınız hamuru tepsiye yayın
200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin
Ayrı bir kapta 2/3 su bardağı şekeri, 1/4 su bardağı unu ve tarçını karıştırın
Buna çırpılmış kremayı ekleyin
Ayrı bir yerde yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın
Bunu da diğer karışıma ilave edin
Elmaların kabuklarını soyun
Çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra ince dilimleyin
Dilimlediğiniz elmaları karışımın içine atın
Fırında pembeleştirdiğiniz hamurun üzerine bu karışımı yayın
Tekrar fırına atın
Yaklaşık 35 dakika pişirin
Yine ayrı bir kapta 1/4 su bardağı unu, yulaf ezmesini, şekeri ve 75 gram margarini karıştırın
Hamur kıvamına geldikten sonra elinizle payın büyüklüğünde açın
Bu hamuru 35 dakikanın sonunda fırından çıkardığınız payın üzerine yerleştirin
Tekrar fırına sürün
Pembeleşene dek pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul