Konu
:
Kabaklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Pasta
bal kabaklı pasta tarifi - kardağın altında kabak şöleni pastası
MALZEMELER:
- 1 adet pasta keki
- 1/2 kg kabak
- 1 paket betibör bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 subardağı ceviz (iri dövülmüş)
YAPILIŞI :
Pasta kekinin bir tanesini yarım subardağı limonata ile ıslat
Islattıgın keki çukur bir cam kaseye yavaş yavaş kırmadan yerleştir
Bir gece dolapta beklet
Yarım kilo kabağı şekerle pişir
(şekeri arzunuza göre koyabilirsiniz)İçine 4-5 adet karanfil at
Piştikten sonra karanfilleri çıkart ve püre yap
Püre soğuduktan sonra püreyi ikiye ayır
Ayırdığın pürenin içine bir paket betibörü kır ve cevizini koy karıştır
Tasta beklettiğimiz kekin içine dök
Diğer yarım kekide ıslat (limonata ile)tasın üstünü kapat
İki saat dolapta bu şekilde beklet
Dolaptan çıkarttıktan sonra tası ters çevir
Ayırdığımız diğer püreyi ters çevirdiğimiz kekin üstünü kapla,o arada bir bardak soğuk su ile kremşantiyi hazırla ve kabak püresinin üstüne sür Kremşantinin üstünüde istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul