Konu
:
Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Parfe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parfe
Parfe Tarifi - Parfe Nasıl Yapılır - Parfe Malzemeleri
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
4 yumurtanın sarısı
120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker
250 gr sütsüz (bitter) çikolata (3 çorba kaşığı neskafede eritilmiş)
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
15 gr (3 yaprak) jelatin
1/4 su bardağı kaynar su
125 gr (1/2 su bardağı) krema (buzdolabında soğutulmuş)
2 yumurtanın akı
1 kahve kaşığı tuz
60 gr sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş)
Mısır nişastası ve sütü orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatınız
Kaynayınca altını kısıp, karıştırarak 5 dakika pişiriniz
Sonra ateşten indirip soğuması için bir kenara bırakınız
Yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı toz şekeri, küçük bir kasede yumurta sarıları açık sarı bir renk alıp koyulaşana kadar bir telle çırpınız
Sütlü karışım soğuyunca, çırptığınız yumurtaları azar azar karıştırarak içine katınız
Tencereyi orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak 5 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz
(Pişirme sırasında dibinin tutmaması için asla karıştırmayınız)
Tencereyi ateşten alıp içindeki karışımın yarısını orta boy bir kaseye dökünüz
Eritilmiş çikolatayı ve vanilya esansının yarısını kaseye katıp iyice karıştırınız
Karışımın tadına bakınız; yeterince tatlı değilse biraz daha toz şeker ekleyiniz
Karışımı bir kaşıkla 4 ayaklı bardağa bölüştürünüz
Bardakları soğuması için buzdolabına koyunuz
Jelatini küçük bir tencereye koyunuz
Üstüne kaynar suyu döküp orta ateşte, jelatin tamamen eriyene kadar karıştırınız
Eriyen jelatini artan vanilya esansı ile birlikte tencerede kalan karışıma karıştırarak katınız
1/2 su bardağı kremayı orta boy bir kaseye koyarak koyulaşana kadar bir telle çırpıniz
Sonra küçük tenceredeki jelatinli karışıma karıştırınız
Yumurta aklarını ve tuzu orta boy bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, yumurta akları kar haline gelene kadar çırpınız
Kalan 1 çorba kaşığı toz şekeri azar azar içine katıp, yumurta akı pekişene kadar çırpmaya devam ediniz
Çırpılmış yumurta akını madeni bir kaşıkla küçük tenceredeki jelatin - krema karışımına katınız
Buzdolabından ayaklı bardakları çıkarıp hazırladığınız karışımı bardaklardaki çikolatalı karışımın üstüne dökünüz
Bardakları yeniden buzdolabına koyarak, soğumaları için en az 4 saat bekletiniz
Parfeler tamamen donup sertleşince buzdolabmdan alıp, üstlerini rendelenmiş çikolata ile süsleyerek hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul