Konu
:
Çİkolatalı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çİkolatalı Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çİkolatalı Pasta
Çİkolatalı Pasta Tarifi - Çİkolatalı Pasta Nasıl Yapılır - Çİkolatalı Pasta Malzemeleri
Malzemesi:
90 gr
çikolata (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
4 yumurta (sarıları, akları ayrılmış, akları köpük haline getirilmiş)
200 gr
şeker
100 gr
un
Çikolatalı krema:
125 gr
çikolata (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
100 gr
şeker
15-20 cl
su
3 yumurta sarısı
400 gr
margarin
Çikolatalı glase:
60 gr
çikolata
90 gr
pudra şekeri
15 gr
margarin
1 çırpılmış yumurta
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını şeker ile bir kapta köpürünceye kadar çırpın
Yavaş yavaş eritilmiş çikolatayı, unu ve köpük haline gelmiş olan yumurta aklarını ilave edin
İyice karıştırın
Kenarı yüksek olan bir kalıbı yağlayıp hamuru içine koyun
Kızdırılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Fırından alın, ılınınca kalıptan çıkartın
Soğumaya bırakın
Çikolatalı krema için, şekeri ve suyu bir kaba koyup kısık ateşe oturtun
Koyulaşınca kabı ateşten alın
Yumurta sarılarını teker teker şuruba ilave ederek, krem haline gelinceye kadar çırpın
Soğumaya bırakın
Margarini köpürünceye kadar çırpın
Sonra eritilmiş olan çikolatayı ilave edin
Bu karışımı da şuruba katın
Soğuyan keki enlemesine iki kere kesin
Aralarına çikolatalı kremadan sürün ve tekrar üst üste oturtun
Glase için çikolatayı pudra şekeri ve margarinle bir kapta kısık ateşte eritin
Kabı ateşten alın ve yumurta sarısını karışıma yedirin
Pastanın üzerine muntazam olarak bu glaseden sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul