Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Milföy Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Milföy Pastası



milföylü pasta - milföyle pasta nasıl yapılır - milföy tatlılarıMalzemeler:


250 gr un (10 çorba kaşığı dolusu)

Açma payı un

Kakaosuz pasta kremi

250 gr margarin

1 kahve kaşığı limon suyu

500 gr kayısı

1 kahve kaşığı tuz

2 adet yumurta sarısı


Tarifi:


Yaprak hamurunu hazırlayınız

Son turdan sonra hamuru yarım cm kalınlıkta açınız

Büyük yuvarlak bir kalıpla hamurları kesiniz

Kestiğiniz hamurları tepsiye aralıklı diziniz

Kestiğiniz yuvarlak kalıptan daha küçük bir kalıpla ikinci parça hamur kesiniz

Bu küçük parçayı yumurta sarısı sürülmüş büyük parçanın üzerine koyunuz

Soğuk bir yerde hamurları dinlendiriniz

Sonra çatalla birkaç yerinden delip, kaymaması için birkaç yerine kürdan sokup, yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında hafif pembe renkte 30-35 dakika pişiriniz

Fırından alıp, soğutunuz

Üzerinden bir kapak kaldırıp içlerini pasta kremiyle doldurunuz

Pasta kreminin üzerine çekirdekleri alınmış yarım kayısıları oyuk tarafı alta gelmek üzeri koyunuz

Kayısıların üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapınız


Not: Yaprak hamurla yapılan pasta çeşidi azdır Daha çok tuzlu çeşitleri yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla