Konu
:
Kayısılı Milföy Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Milföy Pastası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Milföy Pastası
milföylü pasta - milföyle pasta nasıl yapılır - milföy tatlılarıMalzemeler:
250 gr
un (10 çorba kaşığı dolusu)
Açma payı un
Kakaosuz pasta kremi
250 gr
margarin
1 kahve kaşığı limon suyu
500 gr kayısı
1 kahve kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
Tarifi:
Yaprak hamurunu hazırlayınız
Son turdan sonra hamuru yarım cm
kalınlıkta açınız
Büyük yuvarlak bir kalıpla hamurları kesiniz
Kestiğiniz hamurları tepsiye aralıklı diziniz
Kestiğiniz yuvarlak kalıptan daha küçük bir kalıpla ikinci parça hamur kesiniz
Bu küçük parçayı yumurta sarısı sürülmüş büyük parçanın üzerine koyunuz
Soğuk bir yerde hamurları dinlendiriniz
Sonra çatalla birkaç yerinden delip, kaymaması için birkaç yerine kürdan sokup, yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında hafif pembe renkte 30-35 dakika pişiriniz
Fırından alıp, soğutunuz
Üzerinden bir kapak kaldırıp içlerini pasta kremiyle doldurunuz
Pasta kreminin üzerine çekirdekleri alınmış yarım kayısıları oyuk tarafı alta gelmek üzeri koyunuz
Kayısıların üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapınız
Not: Yaprak hamurla yapılan pasta çeşidi azdır
Daha çok tuzlu çeşitleri yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul