Yalnız Mesajı Göster

Bademli Milföy Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Milföy Pastası



milföy pasta tarifleri - milföylü pasta - bademli milföy pastası nasıl yapılırMalzemeler:


250 gr un (10 çorba kaşığı dolusu)

250 gr margarin

1 kahve kaşığı limon suyu

1 kahve kaşığı tuz

İçi için:

1 küçük paket margarin

150 gr pudraşekeri (6 çorba kaşığı)

1 adet yumurta

100 gr badem

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı süt


Tarifi:


Yaprak hamurunu hazırlayınız

Son turdan sonra yarım cm kalınlıkta açınız

Orta büyüklükteki yuvarlak bir kalıpla muntazam olarak aralıksız keserek yuvarlak parçalar elde ediniz

Her yuvarlağın tam ortasına bademli içten bir kısım konup, hafif yayınız

Kenarlara yumurta sarısı sürüp, ikinci bir yuvarlakla için üzerini örtecek şekilde koyup, kenarları hafif bastırınız

Artan kenar parçalarıyla hamurun üzerine çeşitli süsler yapınız

Hazırladığınız bütün parçaların üzerine yumurta sarısı sürünüz

Isıtılmış sıcak fırında 30-35 dakika pişiriniz

Soğuduktan sonra servis yapınız

Bademli için hazırlanması:

Bademi sıcak suya koyup, dış kabuklarını soyunuz

İyice kurutup, makineden çekiniz

Yağla şekeri çarparak krem haline getiriniz

Yumurtayı kırıp, yediriniz

Soğuk sütü yavaş yavaş ilâve ediniz

En sonda çekilmiş badem ve unu katıp, iyice karıştırınız


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla