Konu
:
Frambuazlı Bavaruaz (nefis..)
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Bavaruaz (nefis..)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Bavaruaz (nefis..)
Frambuazlı Bavaruaz Tarifi - En güzel Tatlı Tarifleri - Frambuaz
4 kişilik
MALZEMELER
• 2 yaprak jelatin
• 2 adet yumurta
• 4 çorba kaşığı tozşeker
• 1 su bardağı süt
• 2 su bardağı frambuaz
• 200 mi krema
Frambuaz sos için:
• 250 gram frambuaz
• 3/4 su bardağı tozşeker
• 2 çorba kaşığı mısır nişastası
• Yanm su bardağı su
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• Bir tutam tuz
Süslemek için:
• 4 top vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI
İlk olarak jelatinleri 1 çay bardağı soğuk suda bekleterek yumuşatın
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın
Yumurta sarılarının -üzerine tozşekeri ekleyip beyazlaşıncaya kadar mikserleyin
Sütü kaynatıp bu karışıma yedirerek ekleyin
Soğuması için kenara alın
Frambuazları çatalla ezin ya da blenderden geçirin
Yumuşayan jelatinleri frambuaza ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın
Diğer tarafta yumurta aklarını kuru cam veya porselen bir kaseye alın
Kremayı ekleyip kıvam alıncaya kadar mikserleyin
Soğuyan sütlü karışıma frambuaz ve yumurta akını ekleyip, metal bir kaşıkla karıştırın
Karışımı cam kaselere paylaştırın
Sertleşmesi için buzdolabında en az 2 saat bekletin
Frambuaz sos için tozşeker, mısır nişastası, su, limon suyu ve tuzu bir tencereye alıp karıştırın
Frambuazları ekleyip koyulaşana kadar pişirin
Buzdolabından çıkardığınız bavaruazların ortasına birer top vanilyalı dondurma koyun
Üzerine frambuaz sos gezdirip, frambuaz ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
işte tatlımızın resmi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul