Konu
:
Erikli Bademli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Bademli Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Bademli Tart
Erikli Tart Tarifi - Bademli Tart - Tart Yapılışı
Hamur için:
2 su bardağı un
1 yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı tozşeker
50 gr toz badem
Üzeri için:
1 kg kırmızı erik veya mürdüm eriği
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı vişneli toz jöle
2 çorba kaşığı file badem
Tarifi
Unu derince bir kaba alıp ortasını açın ve yumurta, yumuşatılmış margarin, şeker ve toz bademi ilave edip güzelce yoğurun
Hamuru 20 cm çapında bir tarta kalıbına elinizle yayarak kalıbı hamurla kaplayın
Üzerini çatalla birkaç yerinden delip alüminyum folyo ile kaplayın
Ağırlık yapması ve tartınızın düz kalması için üzerini 1 avuç dolusu kadar kuru fasulye veya nohut (evde ne varsa) yayıp 170 derece fırında 20 dakika pişirin
Erikleri yıkayıp kurulayın
İkiye kesip çekirdeklerini çıkarın
Eriklerin ince yarım ay şeklinde dilimleyin
Tencereye koyup üzerine tozşekeri ilave edin ve kısık ateşte meyve dilimleri hafif yumuşayana kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Eriklerin bıraktığı suyu bir kaseye süzüp toz jöleyi içinde eritin
Tartın içine erik dilimlerini dizip üzerine jöleli karışımı dökün
Donduktan sonra file bademlerle süsleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul