Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Vişneli Kek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Vişneli Kek



Kek Tarifi - Kek Yapılışı - İrmikli Kek - Vişneli Kek


Malzeme


- 1,5 su bardağı irmik (185 gr)

- 1,5 su bardağı toz şeker(185 gr)

- 200 g Sana yağı

- 250 g Yoğurt

- 1 su bardağı dondurulmuş vişne

- 1 adet yumurta

- Yarım su bardağı çekilmiş badem

- 1 paket kabartma tozu

- Üzeri İçin:


- Pudra şekeri


Hazırlanışı


Derin bir kâsenin içerisinde, oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana yağını, yumurtaları ve toz şekeri, krema kıvamına gelene kadar bir mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız


Krema kıvamına gelince yoğurdu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz

Daha sonra irmiği ekleyip, çırpınız


En son olarak kabartma tozunu, çekilmiş bademi ve vişneyi ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınızKek harcını, Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına alıp, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltiniz


Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35-40 dak pişiriniz

Pişen keki kalıbında 5 dak bekletip, soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, iyice soğutunuz(kek sıcak olur ise üzerine serptiğiniz pudra şekeri erir)


Soğuyan kekin üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip, arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla