Yalnız Mesajı Göster

Ballı Limonlu Tepsi Keki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Limonlu Tepsi Keki



kek tarifleri - ballı kek nasıl yapılır - tepsi keki tarifleri

Malzemeler :


* 2 Yumurta Akı

3 Çorba K Yumuşak Margarin

1 Su B Süt

1 P Kabartma Tozu

2 Çorba K İrmik

1 Limon Kabuğu Ve Suyu

1,5 Su B Un

4 Çorba K Bal

2 Çorba K Hindistan Cevizi
* Üzeri İçin:

Susam

1 Limon

Hazırlanışı


Karıştırma kabına sütü dökün

Margarini, balı ve hindistan cevizini ekleyin

Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve kaba ekleyin

Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırpın


Fazla kabarmaması için yumurtanın sadece aklarını kullanıyoruz

Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın

Kıvama gelince çırpıp köpürttüğünüz yumurta akını ekleyin

ve hamurla iyice karıştırın Yağlı kağıt serdiğiniz düz

fırın kabına hamuru dökün ve yayın


Üzerine susamı dökün ve dilimlenmiş limonu dizin

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin

Piştikten sonra parlak olması için üzerine bal sürün

Alıntı Yaparak Cevapla