Konu
:
Milföylü Çilekli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Çilekli Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Çilekli Pasta
çilekli pasta nasıl yapılır - milföy ile çilekli pasta yapılışıMalzemeler
6 adet milföy hamuru
350 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağından birazcık az un
1/2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
15 gr tereyağı
4-5 tane çilek, keşilmiş
pudra şekeri, süslemek için
Yapılışı
Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencereye alıp iyice özleşene kadar çırpın
Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Piştikten sonra tereyağını ilave edip kenara alın ve arada karıştırarak soğumasını sağlayın
Milföy hamurlarını yağlı pişitmr kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip biraz çözülmesini bekleyin
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Pişen hamurları ızgara teline alıp soğumasını bekleyin
Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürün ve üzerlerine de çilekleri koyup hamurları üst üste koyun
Dilerseniz 3 kat dilerseniz 2 kat yapın
Üstlerine pudra şekeri serpiştirin
Bunun için tel süzgeç kullanabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul