Yalnız Mesajı Göster

Dört Çeyrek Keki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dört Çeyrek Keki



Dört Çeyrek Keki Tarifi - Dört Çeyrek Keki Nasıl Yapılır - Dört Çeyrek Keki Malzemeleri


2 tatlı kaşığı tereyağı

250 gr (2 su bardağı)

2 tatlı kaşığı un

4 yumurta

250 gr (1 su bardağı şeker)

250 gr margarin (eritilmiş)

90 gr karışık meyve şekerlemesi

2 çorba kaşığı portakal suyu


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız

22,5 cm'lik bir kek kalıbını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız Dibine yuvarlak kesilmiş yağlı kağıt döşeyerek, üstünü kalan 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız

Kalıba 2 tatlı kaşığı un serpip çevirerek unu her tarafına yaydıktan sonra, kalıbın arkasına vurarak fazla unu dökünüz

Yumurtaları ve şekeri birlikte, ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseye koyup, sıcak su dolu bir tencereye oturtarak tencereyi orta ateşe yerleştiriniz Kasedeki karışımı yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıp telle beraber kalkana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız

Geri kalan unu kaseye ekleyip madenî bir kaşıkla karışıma katınız

Eritilmiş margarini azar azar her seferinde iyice karıştırarak ekledikten sonra, meyve şekerlemesi ve portakal suyunu katarak, karışımı kek kalıbına dökünüz

Kalıbı ılık fırında 1,5 saate yakın, bir şiş kekin ortasına batırıldığında kuru ve temiz çıkana kadar pişiriniz

Kalıbı fırından çıkarıp, iç kenarından çepeçevre bıçak gezdirip ters çeviriniz

Alıntı Yaparak Cevapla