Konu
:
Ayranlı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Ayranlı Bisküvi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayranlı Bisküvi
Ayranlı Bisküvi Tarifi - Ayranlı Bisküvi Yapılışı - Ayranlı Bisküvi Nasıl Yapılır - Ayranlı Bisküvi Malzemeleri
4-1/2 çorba kaşığı tereyağı
150 gr (1/4 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
300 gr (1+1/2 su bardağı) yayık ayranı yada süt
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız
Bir yağlı kâğıdı 1/2 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız
Unu, tuzu, kabartma tozunu ve karbonatı orta boy bir kâseye eleyiniz
Kalan yağı da ekleyip, parmak uçlarınızla ekmek içi kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz
Bir çatalla karıştırarak, kalan sütü ekleyip yumuşak bir hamur haline getiriniz
Bu hamuru hafif unlanmış bir tahtaya alınız
30 saniye yoğurup orta kalınlığa getirdikten sonra yuvarlayarak uzatınız
Tırtıllı hamur keseceği ile 4 sm kalınlığında yuvarlaklara kesip, önceden yağlamış olduğunuz kâğıda diziniz
Tuzluları sıcak fırında 15 dakika, batıracağınız şiş veya sivri uçlu bıçak temiz çıkana kadar, pişiriniz
Sıcak olarak, yada soğuduktan sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul