Yalnız Mesajı Göster

Vanilyalı Pudingli Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Pudingli Çörek







Malzemeler :

3 su b un
1 çorba k kuru maya
1 çay b tozşeker
100 gr margarin
1 yumurta
1 çay b süt
4 yaprak milföy


Üzeri için:

1 yumurta sarısı
3 çorba k süt
100 gr file badem
2 çorba k pudra şekeri


Pudingi için:

2 su b süt
1 p vanilya
3 çorba k un
1 çay b tozşeker


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alınÜzerine kuru mayayı ilave edinUnun üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin
Unun ortasına 100 gryumuşamış margarin,1 yumurta,1 çay bardağı sütü ilave edinElinizle yoğurarak bir hamur elde edinHamuru merdane ile açınHamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirinHamurun her bir tarafından katlayın
Hamuru kare haline getirin

Daha sonra hamuru tekrar merdane ile açınFırın tepsisi büyüklüğünde hamuru açınHamuru uzun ince şeritler halinde kesinŞeritleri bir ucundan başlayarak rolu yapıp fırın tepsisine yatay olarak dizinir kapta yumurta sarısı,pudra şekeri ve sütü karıştırınBu karışımı hamurların üzerine sürrünÜzerine file badem serinPudingi için tencereye sütü,vanilyayı,unu ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişirinPudingi krema torbasına alıp fırın tepsisine dizğiniz hamurların üzerine sıkınBu şeklide önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin


Oktay Usta'nin tarifidir

Alıntı Yaparak Cevapla