Konu
:
Vanilyalı Pudingli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Vanilyalı Pudingli Çörek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vanilyalı Pudingli Çörek
Malzemeler :
3 su b
un
1 çorba k
kuru maya
1 çay b
tozşeker
100 gr
margarin
1 yumurta
1 çay b
süt
4 yaprak milföy
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
3 çorba k
süt
100 gr file badem
2 çorba k
pudra şekeri
Pudingi için:
2 su b
süt
1 p
vanilya
3 çorba k
un
1 çay b
tozşeker
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın
Üzerine kuru mayayı ilave edin
Unun üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin
Unun ortasına 100 gr
yumuşamış margarin,1 yumurta,1 çay bardağı sütü ilave edin
Elinizle yoğurarak bir hamur elde edin
Hamuru merdane ile açın
Hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin
Hamurun her bir tarafından katlayın
Hamuru kare haline getirin
Daha sonra hamuru tekrar merdane ile açın
Fırın tepsisi büyüklüğünde hamuru açın
Hamuru uzun ince şeritler halinde kesin
Şeritleri bir ucundan başlayarak rolu yapıp fırın tepsisine yatay olarak dizin
ir kapta yumurta sarısı,pudra şekeri ve sütü karıştırın
Bu karışımı hamurların üzerine sürrün
Üzerine file badem serin
Pudingi için tencereye sütü,vanilyayı,unu ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişirin
Pudingi krema torbasına alıp fırın tepsisine dizğiniz hamurların üzerine sıkın
Bu şeklide önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin
Oktay Usta'nin tarifidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul